Свет

Украинскиот напад претворен во пекол за нив самите: Руските сили ги разбија на парчиња (ВИДЕО)

Извидниците на баталјонот на специјалните сили на ДНР, со поддршка на артилериските единици на ДНР, одбија контранапад на Вооружените сили на Украина.

Со вешта употреба на мини и артилериски оган, како и со храброста на руските извидници, нападот бил одбиен со големи загуби за непријателот.

 

Според силите на ДНР, биле уништени борбени возила БТР и БМП, а многу војници биле убиени. Тие не ја открија точната локација на оваа битка.

Related posts

Leave a Comment