Свет

Украинските граничари го положуваат оружјето и преминуваат во Русија

Народната милиција на Народна Република Луганск известува дека припадниците на 57-та одделна моторизирана пешадиска бригада на вооружените сили на Украина доброволно го положиле оружјето и одбиле да го продолжат вооружениот конфликт.

Лугнск гарантира безбедност и обезбедување на потребната помош (во согласност со меѓународното хуманитарно право) на украинските војници кои ќе се предадат.

Украинските граничари ги напуштаат своите локации на руско-украинската граница, одбивајќи да продолжат да му служат на криминалниот режим во Киев.

Според руската ФСБ, десетици украински граничари веќе преминале во Русија.

Така, во 11.15 * по локално време, 26 украински граничари пристигнаа на контролниот пункт Троебортноје во областа Брјанск, а во 00.10 часот 16 војници пристигнаа на контролниот пункт Џанка на Крим и одбија да продолжат да служат во Украина.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!