Свет

Украинските заробеници им се восхитуваат на руските војници и раскажуваат како нивните команданти ја егзекутираат сопствената војска(ВИДЕО)

Украинските заробеници им се восхитуваат на решителноста и храброста на руските војници за време на специјалната операција на територијата на Украина. Тоа произлегува од објавеното видео на прес-службата на руското Министерство за одбрана.

„ Кога стигнавме одзади, момците веднаш нè одврзаа, ни дадоа вода и храна, се насмеавме. Им реков на моите момци дека изгледаат одлично, се смешкате, толку долго ова никогаш не се случило “, рече воениот затвореник Андреј Камински.

Според него, војниците на неговата единица подолго време не ја добивале потребната количина храна и муниција.

Друг воен затвореник Никита Лазаренко нагласи дека украинската команда крие загуби за време на воените дејствија, бидејќи се плашат од негативна реакција на населението.  

Претходно беше објавено дека заробен учесник во одбраната раскажал како командантот на вооружените сили на Украина ја егзекутирал сопствената војска.

 

 

Related posts

Leave a Comment