Свет

УКРАИНСКИ ЗАРОБЕНИЦИ ЈА МОЛАТ РУСИЈА: Не нè враќајте во Украина (ВИДЕО)

Воените заробеници на вооружените сили на Украина од единиците на маринците, Национална гарда, воздушен напад и копнени сили одлучија да останат на територијата под контрола на Руската Федерација, поради нивната неподготвеност да се борат и стравот дека линиите на фронтот повторно ќе се вратат, соопшти Министерството за одбрана на Русија. На барање на затворениците беа објавени голем број видеа.

Сите доброволно го положиле оружјето и им се предале на руските војници за да си го спасат животот.

Според нив, малку луѓе во украинската армија можат да го направат тоа сега, бидејќи војниците на националистичките баталјони, дејствувајќи како одреди и заканувајќи им се на војниците со егзекуција, не дозволуваат никој да ги напушти позициите лоцирани на контактната линија.

Воените затвореници зборуваа и за корупцијата што владее во вооружените сили на Украина, отсуството на каква било контрола во единиците, практиката на заплашување на војниците и варварскиот однос кон цивилното население, кои националистите нашироко ги користат како жив штит. .

Воените заробеници одбија да бидат разменети и не сакаат да се вратат во Украина, за да не станат „топовско месо“ и да не умрат, по наредба на командата по налог на марионетското раководство на земјата, кое го уништува сопствениот народ.

Поранешните украински војници се целосно задоволни од условите на притвор. Според нив, во Привремениот притвор за воени затвореници им се обезбедуваат три топли оброци дневно, организирана е можност за одење во црква, капење и перење алишта, како и потребната медицинска помош.

На воените заробеници им се обезбедува облека и потребна покуќнина по потреба.

Исто така, на воените затвореници им се дава можност да контактираат со своите роднини за да им кажат за нивната судбина.

 

Related posts

Leave a Comment