Свет

Украинците лажирале снимка за тунелите под Азовстал, користејќи видео од Сирија од 2018

Деновиве се појави видео од тунелите под фабриката Азовстал во Мариупол, на која наводно се гледаа стотици деца заробени заедно со украинските војници.

Дека се работи за уште еден холивудски пропаганден проект покажува видеото од 2018 од боиштата во Сирија.

Видеото од „Азовсталските тунели“ дистрибуирано од украинските и некои светски канали, всушност не го покажува Азовстал, туку  тунелите на исламските милитанти од ИСИС во Источна Гута (Сирија), поточно во градот Дума.
Видеото е снимено во 2018 година

 

 

Related posts

Leave a Comment