Свет

Ултиматумот заврши: Руската авијација започна со бомбардирање на упориштето на нацисите(ВИДЕО)

Barrage of Airstrikes Pound Idlib After Rebels Shoot Down Russian Jet

По истекувањето на ултиматумот даден на нацистичките борци и странски платеници во Мариупол кој беше одбиен, започна бомбардирањето на нивните позиции.

По соопштението на одбраната на Мариупол за одбивање на илтиматумот за предавање на преостанатите борци од нацистичките формации и странски платеници стационирани во фабриката Азовстал во Мариупол, започна напад за нивмо уништување од руската авијација како подготовка за пешадиско завземање на базата на екстремистите.

Претходно беше објавено дека властите во Киев издале наредба да бидат ликвидирани сите оние кои се решиле на предавање.

 

Related posts

Leave a Comment