Македонија

Уранија Пировска го покани премиерот Зоран Заев да биде на чело на првата парада на гордоста во Македонија

 

Oд  Уранија Пировска претседателката на Хелсиншкиот Комитет стигна покана до премиерот Зоран Заев да земе учество и да биде на чело на првата парада на гордоста во земјава гордоста што ќе се одржи на 29 јуни во Скопје. .

Очекувам премиерот да се појави на чело и да ја предводи парадата на гордоста. Како што беше храбар и визионер на многу теми, така да биде и на темата права и толеранција кон ЛГБТ заедницата. – изјави Пировска.

 

Related posts

Leave a Comment