Свет

Фајзер и Модерна ги зголемија цените на вакцините

Pfizer and Moderna vaccines: Here's everything we know so far | ORF

Фајзер и Модерна ги зголемија цените на нивните вакцини против Ковид-19 во најновите договори со Европската унија.
Новата цена за вакцината Pfizer е 19.50 евра, во споредба со 15,50 евра, како што беше порано, објавува весникот, повикувајќи се на делови од договорот во кој имаше увид Ројтерс .
Цената на вакцината на Модерна е 25,50 долари по доза, според договорите во однос на 19 евра во првиот договор за набавка, но помалку од претходно договорените 28,50 долари, бидејќи нарачката е зголемена, според извештајот од официјално лице упатено во елементите на договорот , објави Фајненшл тајмс.

Related posts

Leave a Comment