Свет

Форин полиси: Некои Американци отворено ја поддржуваат политиката на Путин

Некои Американци ја поддржаа политиката на рускиот претседател Владимир Путин и се спротивставија на нови испораки на оружје за Украина. Ова го напиша Форин полиси .

Авторите на написот истакнаа дека „Москва најде активни сојузници во САД“. Се прецизира дека многу членови на Републиканската партија и даваат поддршка на Русија, а тоа не го кријат. 

Како пример беше наведен Такер Карлсон, ТВ водител на популарна американска емисија на каналот Фокс Њуз. Според изданието, неговите изјави јасно покажуваат одобрување на политиката на рускиот претседател. 

Авторите на публикацијата веруваат дека ваквите трендови јасно укажуваат на тоа дека Вашингтон треба итно да ги реши проблемите во државата. 

Претходно, анкетата на рускиот центар за истражување на јавното мислење (VTsIOM) покажа дека огромното мнозинство Руси му веруваат на рускиот лидер Владимир Путин – нивото на довербата на луѓето во него беше 81,1%.

Related posts

Leave a Comment