Свет

Францускиот масон Жак Атали во 1981 година: Ќе креираме пандемија поради која идиотите доброволно ќе појдат во кланица

Storia inventata su Jacques Attali in "Il futuro della vita" del 1981

Жак Атали, патем еден од пореспектабилните масонски идеолози (1981) тогашниот советник на Франсоа Митеран, го напиша ова:
′′ Во иднина ќе се работи за изнаоѓање начини за намалување на населението. Ќе почнеме од стари луѓе, затоа што штом преминат 60-65 години, човек живее подолго отколку што произведува и тоа скапо го чини општеството.
Потоа оние слабите, па бескорисните, кои ништо не носат во општеството затоа што ќе ги има се повеќе, а посебно глупавите конечно. Еутаназија насочена кон овие групи; еутаназијата во сите случаи ќе биде основен инструмент на нашите идни општества.
Нема, секако, да можеме да погубуваме луѓе или да организираме концентрациони логори. Ќе се ослободиме од нив така што ќе ги натераме да веруваат дека тоа е за нивно добро.
Премногу население, воглавно непотребна, е нешто економски прескапо. За општеството е исто така многу подобро да се запре човечката машина наеднаш, а не постепено да се влошува.
Нема да можеме да спроведеме тестови за интелигенција на милиони и милиони луѓе, можете да замислите!
Ќе најдеме нешто или ќе го предизвикаме, пандемија која таргетира одредени луѓе, вистинска економска криза или не, вирус кој ќе ги удри старите или дебелите, не е важно, слабите ќе потклекнат на тоа, плашливите и глупавите ќе поверуваат и ќе бараат да бидат лекувани. Ние ќе се погрижиме да го испланираме третманот, третман кој ќе биде решение.
Изборот на идиоти ќе се направи сам: самите ќе одат во кланица “.
~ Иднината на животот (L ‘ avenir de la vie) – Жак Атали, 1981]
Интервјуа со Мишел Саломон, колекција Les Visages de l ‘ avenir, изданија Seghers.

Related posts

Leave a Comment