Свет

Хантер Бајден прикривал данок во неговите фирми кои управувале со биолабораториите во Украина

Руско Министерство за одбрана: Фирмите на Хантер Бајден поврзани со Украина може да избегнат даноци

Документите на структури кои известуваат за синот на американскиот претседател, Хантер Бајден и се вклучени во воени биолошки проекти во Украина може да укажуваат на прикривање на профитот и даночно затајување. Ова на брифинг го изјави Игор Кирилов, началник на трупите за радијациона, хемиска и биолошка заштита на руските вооружени сили.

„Анализираните документи на инвестициските структури одговорни пред Бајден не содржат информации за исплати на корисниците и распределба на дивиденди. Со висок степен на веројатност, ова укажува на прикривање на профитот и е знак за спроведување на нелегални шеми за плаќање и даночно затајување, што е сериозно кршење на американскиот закон“, рече тој.

Станува збор за документи поврзани со финансиска поддршка за работа со патогени на територијата на Украина, според материјалите од брифингот.

„Покрај тоа, финансирањето од недржавни извори, како што е Фондацијата Бајден, му овозможува на Пентагон да не поднесува извештај до Сенатската буџетска комисија за целите и резултатите од воените биолошки истражувања во Украина, со што ги крие од пошироката јавност“, рече Кирилов.

Во ноември 2019 година, адвокатот на поранешниот американски претседател Доналд Трамп, Руди Џулијани, рече дека има компромитирачки докази за семејството Џо Бајден . Според него, тоа се однесува на „документи за семејството Бајден, кои раскажуваат за четири децении од нивното заработување во канцеларијата“.

Според Хантер Бајден, тој не бил вклучен во нелегални активности во Украина , каде што бил член на одборот на нафтената и гасната компанија Бурисма.

Во исто време, Трамп тврдеше дека синот на Џо Бајден добивал пари од Украина и Кина.

Меѓутоа, во март 2022 година, Дејли Мејл откри докази за вмешаноста на Хантер Бајден во активностите на биолабораториите во Украина.

Related posts

Leave a Comment