Европа

Хрватски пратеник: „Во светот се согоруваат милијарди дози вакцини против Ковид, никој не ги сака“ (Видео)

Сведоци сме на согорување на милијарди дози од таканаречените вакцини против Ковид низ светот кои никој повеќе не ги сака“, рече хрватскиот европратеник Мислав Колакушиќ оваа недела во Европскиот парламент.

„Се палат милијарди евра пари на даночните обврзници, а никој ништо не ги праша граѓаните кога се купуваа тие вакцини“, нагласи тој. „Никој не побара дозвола, дури ни ние претставниците избрани од граѓаните да го заштитиме нивното здравје и нивниот имот.

 

 

Пратеникот Колакушиќ објаснува дека би било подобро да се запалат инјекциите и парите пред да се инјектираат експерименталните „вакцини“ на луѓето и со тоа да се спасат животите и здравјето на многумина кои често биле принудени да ги земаат инјекциите.

Европратеникот ги прозва другите европратеници за нивниот недостаток на трудољубивост кога за првпат беа воведени инјекциите за генска терапија.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment