Македонија

Цел свет прима руска помош само нашата русофобска власт не и се обраќа на Москва

Четири авиони пристигнаа денеска на воениот аеродром во Батајница во соседна Србија, со што се донесе помош од Русија за борба против вирусот корона, се вели на веб-страницата на Министерството за одбрана на Србија.

Пријавено е дека во моментот е во тек истовар на медицински материјали од авиони што претходно слетале.

Министерството додава дека петтиот авион се очекува да слета подоцна вечерва, а уште шест авиони од Руската Федерација утре ќе доставуваат медицинска помош во Србија.

Пред само два дена во САД слета руска помош која наиде на голема благодарност од претседателот Доналд Трамп.

Цел свет прима руска помош само нашата русофобска власт не и се обраќа на Москва и се прави поголем католик од папата со сервилното робовско додворување до НАТО и ЕУ.Па побогу бе безрбетници, Дали САД не се дел од НАТО, дали Италија не е дел од ЕУ и НАТО.Дали Меркел е Руски шпион што бара помош од Кремљ?Некои сериозно треба да одговара за ваквото самоубиствено однесување.

 

Related posts

Leave a Comment