МакедонијаТоп Вести

Црквата влегува во бизнисот со марихуана


Владиката Наум отворил фирма за марихуана?! – Заеви му се партнери!

Одгледување на марихуана за медицински цели е прилично ликвиден бизнис со огромна заработка. За едно инвестирано евро, се враќаат десет. Очигледно, и МПЦ преку својата монахиња влегува во овој бизнис, но, читателите сами нека проценат дали е етички православната црква да влегува во овој бизнис.

Семејството на премиерот Заев, преку компанијата МАМ веќе е влезено во бизнисот. МАМ е во сопственост на Трајче Заев, но дел од управувачките структури е Вице Заев, брат на премиерот Зоран Заев.

Премиерот пак, во едно свое интервју се пофали за профитот кој на неговото семејство му го носи овој бизнис.

Related posts

Leave a Comment