Македонија

Честитки од Руската амбасада по повод Илинден

 

Амбасадата на Руската Федерација во Македонија им го честиташе празникот Илинден на Македонските граѓани.Во својата честитка тие напишаа:

 

Почитувани, ви го честитаме #Илинден – празникот со големо значење за историјата на македонскиот народ! Денеска заедно со вас со полагање цвеќе на Мечкин Камен, во Пелинце и во Скопје им оддаваме почит на македонските борци за слобода! Честит Илинден!

 

Related posts

Leave a Comment