Свет

ЧЕЧЕНИЦИТЕ ЗАВЗЕМАА ДОБРО УТВРДЕНО УПОРИШТЕ НА НАЦИСТИЧКИТЕ ФОРМАЦИИ И УПАТИЈА ПОРАКА ДО ОСТАНАТИТЕ: „МОЖЕ ДА ДОБИЕТЕ КУРШУМ В ЧЕЛО“ (ВИДЕО)

Чеченскиот претседател Рамзан Кадиров зборуваше за напредувањето на чеченските специјални сили во Украина и освојувањето на нацистичките утврдувања во шумската област од специјалните сили предводени од Хусеин Межидов.

Изјавата на Рамзан Кадиров ја пренесуваме во целост:

Чеченските специјални сили под водство на командантот Хусеин Межидов продолжуваат успешно да се движат длабоко во Украина, ослободувајќи една населба по друга.

Тие неодамна зазедоа воспоставена позиција на бандеровци и нацисти во една од шумите, која има многу поволна положба.

Хусеин и неговите специјални сили се многу благодарни на нивните противници што ја завршија целата работа за нив и им оставија добро опремена локација за распоредување.

Не престанувам да се восхитувам на компетентниот и ефикасен пристап на Хусеин Меџидов и нашите борци во исполнувањето на командните наредби.

Тие не дозволија страдање на цивилното население во ниту едно од ослободените населени места, работејќи јасно и ефикасно, особено во борбени цели.

Мештаните се искрено благодарни за ова.

Нашите специјални сили веќе се желни да влезат во одлучувачката битка со бандеровците и нацистите и да стават крај на овие криминалци еднаш засекогаш. Но, кукавичките чакали никогаш не можат да се осмелат да тргнат во офанзива.

Воопшто не сме изненадени од ова. На крајот на краиштата, борбата против чеченските специјални сили во отворена борба не значи пукање во невооружени жени и постари лица. Овде можете да добиете куршум во челото.

На крајот, судбината ги чека. Без сомнение за тоа!

 

Related posts

Leave a Comment