Свет

Чеченците ги евакуираа цивилите од фабриката Азот: Се чека излегувањето на батаљонот Ајдар

Претседателот на Чеченија Рамзан Кадиров на својот канал на мрежата Телеграм изјави дека сите цивили се евакуирани од фабриката Азот во Северодонецк.

Тој објасни дека целата територија источно од реката Северски Донец е под контрола на руските вооружени сили и сојузниците.

Кадиров изјави дека евакуацијата на цивилите од фабриката Азот ја извршиле припадници на специјалната единица „Ахмат“ и Народната милиција на Народноослободителната војска.

Претходните денови пишувавме дека на територијата на хемиската фабрика Азот се наоѓаат припадници на екстремистичкиот баталјон „Ајдар“.

Related posts

Leave a Comment