Свет

Чеченците и единиците на ДНР со помош на руските војници кои дојдоа од Киев чистат Мариупол од остатоците на Азов

Воените операции на руската армија во Украина влегоа во 56-ти ден. На руските социјални мрежи се појавија снимки од „дејствувањето“ на Чеченците и единиците на ДНР со помош на руските војници кои дојдоа од Киев.

„Елементи од групата V. Истите момци кои дејствуваа во близина на Киев и на северот на Украина сега ги кршат воспоставените позиции на националистите од последните сè уште не целосно ослободени станбени населби на левиот брег на Мариупол.

Милитантите на Азов во оваа област се борат за секоја зграда, за секој двор и секој стан – поради загубата на овие згради, се отвора можноста за упад во индустриската зона Азовстал од исток.

/

На овие снимки, тешката опрема дејствува со поддршка на пешадијата од чеченски доброволци и борци на ДНР.

„Поглед одозгора – тешката опрема на вооружените сили на Русија дејствува според извештајот на пешадијата на ДНР и чеченскиот волонтерски баталјон по име Ахмат-Хаџи Кадиров.

/

Оганот бил насочен кон утврдената позиција на милитантите од Азов, каде што биле стационирани снајперисти, фрлачи на гранати и екипажи на АТГМ. Меѓу нив, како што велат нашите борци, има многу странци.

Пред да заминат за индустриската зона Азовстал, останаа само неколку згради“.

Related posts

Leave a Comment