Свет

Шокантното тврдење на основачот на „Вагнер“: Руските војници не ги застрелале Украинците, туку Американците

Евгениј Пригожин, бизнисмен и креатор на групацијата ПМЦ Вагнер, го коментираше видеото од егзекуцијата на руските воени заробеници.

Прес-службата на „Конкорд“ го објави одговорот на нејзиниот шеф на барањето на еден од медиумите за односот на бизнисменот кон тоа што се случило. Печатот исто така побара од Пригожин да го каже своето мислење за тоа каков треба да биде одговорот на руската страна во однос на неговиот одговор, Пригожин јасно идентификуваше три категории на луѓе: пријатели, непријатели и предавници.

Украина е наш непријател денес, а оние кои работат за непријателот го попречуваат зајакнувањето и развојот на Русија, тие се предавници.

Нема да се преземат казнени мерки како што е пукање против непријателот претставен од украинската армија.Пригожин истакна дека се сомнева во способноста на Украинците да ги убиваат Словените толку сурово, особено затоа што им треба секој затвореник за размена.

„Но, Американците се 100% способни за ова. Затоа, верувам дека егзекуцијата на руски заробеници е обид на Американците повторно да го разгорат конфликтот во Украина со нова сила“.

Нема да паднеме на ова, увери бизнисменот, но ако откриеме предавници, тогаш ќе се погрижиме за нив.

„Треба да има фер борба меѓу Русија и Украина, вие добро знаете дека чеканот не е мој метод“, заклучи Пригожин.

 

 

 

Related posts

1 comment

DLM 21/11/2022 at 19:14

“Пригожин истакна дека се сомнева во способноста на Украинците да ги убиваат Словените толку сурово,…” ете го одговорот до сите оние кои се прашуваат, зошто РФ не настапува пожестоко.
Имено и тие во РФ Украинците ги сметат за жртви и Словени!

Reply

Leave a Comment