Свет

ШОК ИЗЈАВА НА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР: Кому му е скапо да се грее нека носи џемпер

На Германците им било кажано да носат џемпер за да се справат со растечките цени на енергијата.

Министерот за земјоделство и заштита на потрошувачите на Баден-Виртемберг, Петер Хаук, ја поддржа целосната германска забрана за увоз на гас и нафта од Русија како одговор на воениот напад на Москва врз Украина.

Хок го поддржа одговорот на акциите на Русија, и покрај влијанието што може да го има врз граѓаните на неговата земја, кои веќе се борат со зголемените цени на енергијата, што им го отежнува загревањето на домовите.,,Можете да издржите 15 степени (Целзиусови) во зима во џемпер. Никој од вас нема да умре. Но, луѓето умираат на друго место“, рече Хаук, мислејќи на страдањата во Украина.

Related posts

Leave a Comment