Македонија

Ѓорчев ја праша Ангеловска дали на вработените во „Групер“ им дава 200 евра плата на рака

 

Пратеникот Влатко Ѓорчев денеска во Собранието побара од предложената министерка за финансии Нина Ангеловска да одговори дали на своите вработени им давала минимални плати од по 200 евра и дали дел од платата им ја давала на рака.

Според Ѓорчев Ангеловска за време на ВМРО-ДПМНЕ ја развила својата компанија што значи дека имало во тоа време услови за бизнис.

Related posts

Leave a Comment