ФБ Статуси

Љубомир Цуцуловски : Велат ЕУ и НАТО било гаранција за мирот, поголема иронија и лицемерие од ова ретко кога можело да се види

ГАРАНЦИИ

Велат дека членувањето во ЕУ и НАТО било гаранција за мирот, безбедноста и стабилноста на Македонија. Како тоа изгледа во самата стварност може да се види на границата помеѓу Турција, Грција и Бугарија. Сите три земји се членки на НАТО, две од нив на ЕУ. Сепак, се чувствуваат загрозени, бидејќи на нивните граници стотици и стотици илјади бегалци чекаат илегално да заминат/побегнат на Запад, како резултат од Арапската пролет и од воените интервенции, кои беа предизвикани токму од Запад – од НАТО и неговите партнери. Поголема иронија и лицемерие од ова реко кога можело да се види.

ФБ статус на Професорот Љубомир Цуцуловски

Related posts

Leave a Comment