Реакции

Љубомир Цуцуловски: Лицемерие, Адеми е невин и бил испровоциран? Тогаш што правиме со уставобранителите за 27ми април?

Универзитетскиот Професор Љубомир Цуцуловски реагираше на, лицемерниот обид да се оправда насилството на пратеникот Арбер Адеми, кој со филџани маваше по пратениците од опозицијата.

ЛИЦЕМЕРИЕ. Се „трудат“ на јавноста да ѝ објаснат дека виновен не бил испровоцираниот, кој во гнев го кршеше собранискиот инвентар и фрлаше тврди предмети по пратениците, удиријаќи ги и по рацете, туку виновни биле тие што го испровоцирале. Ако е така, тогаш веднаш, без одлагање, истиот принцип нека го применат и врз оние кои робијаат по македонските затвори, заради нивната реакција на настаните од 27 април 2017 година, бидејќи и тие, исто така, биле испровоцирани. Никој не може да биде чесен, ниту праведен, ако не е доследен на принципите и објаснувањата на кои се повикува. Сѐ друго е само неподносливо лицемерие, напиша Професорот Цуцуловски на својата Фејсбук страница.

Related posts

Leave a Comment