Македонија

Љупчо Палевски : Бабата на Шекеринска во 1941 добила бугарска пензија со потпис од дедото на Мијалков

Бабата на Радмила Шекеринска на почетокот на втората светска војна 1941година, од штипскиот кмет побарала како благонадежна бугарка и вдовица на бугарски комита кој загинал во борба со ,,српските душмани”, пензија за да може да ги издржува неколкуте нејзини деца

Штипскиот кмет и одговорил дека треbа да најде тројца сведоци.Таа за сведоци ги наоѓа : Шумански, Киро Глигоров и дедото на Сашо Мијалков – Мијал Мијалков.

Оваа инфрмација може да ја слушнете во видеото на емисијата Родински Разговори на 1:00:01 минута од видеото во кое можете да слушнете и многу други интересни информации кои Љупчо Палевски ги изнесе во истата емисија како аферата Атлантик, контроверзите околу неговото апсење во Србија и многу други интересни видувања на актуелни теми.

Погледнете го видеото :

 

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!