Колумни

Љупчо Палевски: Две КУРВИ и едeн политичар

Хапси за да не те хапсат, тепај за да не те истепаат, борисе за да не те поразат, од прилика нормалните Македонци така размислуваат.

Но…оваа ФејкЕЛИТА, ПОСЕБНО НОВИНАРСКАТА, смрди на леш, скапаница тешка. Геро ФАРБАНИОТ, јас денес го почитувам, имавме спор, на ферка го решивме, мада Геро како не искусен уличар, нормално го изеде, но Геро храбро ја истрпи мојаа лудост, јавно напрвена, за Геро тогаш потполно заслужена.
Но, ова што денес, калаштуривеНОВИНАРСКИ како Цаки беломорац, професионална удавача, зет на Андреја од Макпетрол, на позиција уредник на ТЕЛМА, го покажа своето екстремно грдо лице но и на целата негова ПРОФЕСИЈА, бранша, е не дозволиво.
ЦакиГНИДАТА, наредил на ОлиераТрајковска да го откаже закажаното ИНТЕРВЈУ СО МИЦКОВСКИ, онака ладно, без кичма, педерски….
Па јас 100 пати сум го критикувал Мицковски како лидер на ДПМНЕ, но сметам дека ова е одвратен чин и лицемерие, кое токму говнава Либерални, кои со лажење и барање слободи, критика на Протуѓер и Грујо со напомена дека се фашисти дојдоа на власт, очигледно за да бидат ЕКСТРЕМНИ фашисти.
Чекам да слушнам, што ќе ломотат ШАРЕНИВЕ интелектуалци, чекам да видам дали и кој ќе гукне.
Нормално…ќе се изначекаме, но кој не смееше да ЌУТИ, кој мораше да реагира…не реагираше, ќути како пи.ка под кошула, носи име ОливераТрајковска.
Некад и бев работодавач, смени уште двајца, пуна со кеш е како брод, дополнително што и денес беше обезбедена дека нема да изгуби ни цент…но КУРВА е сепак карактерна особина, а не КЕШ …..па така во НАТО државава, со НАТО стандард, на лидерот на ДПМНЕ, му беше забрането веќе догорено интервју да се реализира…..брука, срам, фашизам.
Но сепак јас велам добро е, со години објаснувам дека мораме да изградиме нова Политичка елита, во комплет ЕЛИТА, затоа што оваа дефинитивно не за бадијала усмрдена на ЛЕШ, умрена е, скапана.
Сепак добро е, барем сите се видовме, сите го покажаа лицето, денес е многу по јасно кој и што направил во најтешките моменти за Македонија и Македонецот.
Хари Костов Аутистот шкембав и Андреја Јосифовски со нивните гниди Цаки и Оливера се покажаа во целост во нивната НУКЛЕАРНАништожност.
Да ги владет вака фашистички сељаци од Муртино, а Хари и Андреја да пушат и голтаат, ахахахах џабе Ви се сите миљарди кои ги здрпавте од народов, гревови сте бе шутраци за Олигарси што се продавате…Мршшшшш сосе Вашие курветини.

Палчо.

Related posts

Leave a Comment