Колумни

Љупчо Палевски: Илија Громовникот од Москва ги сотре Наум и Партениј заедно со Данајците

ЗБОР прекршен за радост ГОЛЕМА НЕМАВ НАМЕРА ДА ШКРАБАМ ДО 20 Септември, да одморев себе и Вас, нооо радоста голема цел ден ме притиска и радоста победи, земав малку да нашкрабам, среќата да ја пополнам и обзнанам….

Пискотници се слушаат од Галичник до Река, пискаат вриштат копилињата на САТАНАТА накотени во Македонија, на котени се до кај Наума до Водоча, Распутинот на оваа клика туѓа, клика Врховистичка, за пари зината, народот не ги гледа добро, јасно, па сиротиот лопови само ги нарекува. Но оваа клика, клир би требало да пишам, а не можам, не се ни тоа, слуги Грчки, а со тоа и Англиски, Јенкистански сеедно се поразени, покажани за оние кои можат да видат, знаат.

Светата вода за нив, копилињата Врховистички, им дојде ненадејно, им дојде како ГРОМ од Илија ГРОМОВНИКОТ, инаку географски допатува од Москва, Московска Патријаршија…Презицно тактички до совршенство изведено, се сочека нивниот (Англиски) фаворит, ѓаол во мантија со име Бартоломеј прво да КАНОНИЗИРА, данајски комплет со цврсти гаранции од некого дека нема во името да има ни близу поим Македонија, Македонска…. туку само Охридска црква, не Архиепископија..Се сочека алчниот, Грккк да се залета и доби снајпер во чело со име МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА…толку околу тактиката за големиот пораз на САТАНИСТИВЕ во фанар изнапикани и овде дома меѓу нас Македонците…

Науме, Науме, најточно Зоране моторџијо, бадијала го токмеше Партениј за поглавар на некаква нова ОХРИДСКА направија, бадијала Ви е и ЕУ и Бугарскине измами и уцени, почната е големата ВОЈНА на СВЕТЛИНАТА и МРАКОТ каде суштествувате, гниете додека крвта на Македонецот ја пиете.
Завршено е за на век, Македонската црква, да Ви повторм стоко сатанска МАКЕДОНСКАТА ЦРКВА ЗА НА ВЕК И ВЕКОВИ ќе постои, затоа што е така пишано, рецнато, ако не Верувате ене Ви библија па Светиот Павле прочитајте го.

Запомнете копилиња САТАНСКИ, ПРАВОСЛАВИЕТО во МОСКВА ќе се пресели, завршени се сите Англиски измами за меѓу Православно убивање и расправии, толку е… Следат три Автокефалиии, ноооо нема Фанар да ги дава, туку Московската патријаршија, се сели Православието таму каде е безбедно од Вас Англиските слуги, мизерници и сатанските војски..(нато)
Завршено е со овој срамен клир со чест на само неколку искључоци…

Радувајте се Македонци, ако Веќе не протестирате и борите, Вербата во Бога потребно е да ја чувате, за неа да живеете затоа што е голем, нај голем…
Како народ, како Македонци имаме сопствена црква, МАКЕДОНСКА… во томос признаена, од најголемата православна црква како што е редот, Руската, прва признаена. Ова е моментот кога Вербата во себе и Македонштилакот мора да Ви се врати и да запнеме, затоа што кога Бог е со нас не можеме да бидеме поразени.

Љупчо Палевски

Related posts

Leave a Comment