Македонија

Љупчо Палевски : Судењето за 27 е детска, школска претстава во однос на финалето, кое мораме да го направиме

 

Судењето за 27 е детска, школска претстава во однос на финалето, кое мораме да го направиме, судењето на 120 пратеници на плоштадон Македонија, додека Вардар веднаш покрај судијата си тече и ја пере Македонија.
Таљо, Мисовски, Заев, Ферид Мухиќ, Шилегов на две столчиња седнат пошто гласаше со две раце…. купиште на измамници со глави наведнати, а претходно истрижени.
Во купот предавнички под Александар седнати, не е битно кој е Албанец, кој е Македонец фиктивен, најчесто Влав лицемерен, сите до последен се ВИНОВНИ затоа што се обидоа цел еден НАРОД да убијат, избришат….
Жива вода се сторив, добро се наспав сабајлево, се разбудив импресиониран од сонот на плоштадон сонет. Злобниците ќе те наречат будала, но мене ме заболе, јас си ја сонив мојата КАУЗА, точно знам зошто е убав животот, точно знам зошто се борам, точно знам дека ќе успеам. Доста беше од Вас умните измамници, дојде време за нас едноставните Македонски лудаци, мамката мрсна Ваша Врховистичка да Ви ја расплачеме.
Пријатен ден, камаради браќа и сестри во #КУРТОиМУРТОдржава

Љупчо Палевски

Related posts

Leave a Comment