Свет

Џое Бајден: Америка мора да го води Новиот Светски поредок, кој ,,Наскоро” ќе биде воспоставен!(ВИДЕО)

АМЕРИКА МОРА ДА ВОДИ НОВ СВЕТСКИ ПОРЕДОК Новата изјава на Бајден привлече големо внимание во САД и ширум светот (ВИДЕО)

Американскиот претседател Џо Бајден привлече големо внимание во понеделникот откако рече дека „новиот светски поредок“ наскоро ќе биде воспоставен и дека на САД е да го водат.

„Многу луѓе загинаа, но ниту блиску до хаосот што беше порано, а сега е време кога работите се менуваат“, продолжи тој.

„Ќе има нов светски поредок, и ние треба да го водиме, а во тоа мораме да го обединиме остатокот од слободниот свет.

Коментарот привлече внимание и во САД и ширум светот и резултираше со тоа што „Новиот светски поредок“ стана една од „тренди“ темите на социјалната мрежа Твитер во понеделникот.

Терминот „нов светски поредок“ историски се користел за опишување на ера на големи глобални промени и го користеле политичари како што се поранешниот американски претседател Џорџ Буш, поранешниот американски државен секретар Хенри Кисинџер и поранешниот британски премиер Тони Блер.

Related posts

Leave a Comment