Македонија

33 мигранти повредени во сообраќајна несреќа кај Демир Капија во обид за бекство

 

 

Во обид за бегство од полицијата, 33 мигранти биле повредени во сообраќајна несреќа, откако нивното возило излетало од патот.

Комбе со мигранти излета од автопатот кај  Демир Капија во 14 метри висок длабок ров во петокот, а меѓу повредените имаше и деца, објави македонскиот државниот обвинител.

Несреќата дојде откако возачот скокна од возилото и избега од полицијата која сакаше да го запре комбето. Младиот, 24-годишен возач е државјанин на  Македонија, а во несреќата претрпел сериозни повреди.

Од затворањето на балканската рута, мигрантите, чии дестинации се земјите од Западна Европа, се обидуваат да ги преминат границите со шверцерите со луѓе. По Грција и Турција, Македонија, исто така, е привлечна за мигрантите за нелегални премини.

Илјадници имигранти биле блокирани во Србија и БиХ на својот пат до земјите во ЕУ.

Related posts

Leave a Comment