Фудбал

Албанци во Хелсинки ги провоцираа со пцости,албански и косовски знамиња навивачите на Црвена Ѕвезда (ВИДЕО)

На натпреварот Хелсинки-Црвена Ѕвезда се случи инцидент кој го предизвикаа навивачите на домашниот тим. Дел од нив, со потекло од овие простори мафтаа со албански и косовски знамиња кон навивачите на српскиот тим.Обезбедувањето експресно реагираше и ги одалечи на безбедна локација од „Делиите“
Група албански провокатори, пред натпреварот, влегоа во трибината, носејќи албанско знаме и знаме на покраината Косово.Шестемина од нив веднаш почнаа да зборуваат на српски со новинарите и со делегацијата на Црвена звезда.Мајката српска и пушете к.. четници беше следната провокација.

Безбедносните служби одговорија, а Албанците со знамето на Албанија и таканареченото Косово беа однесени на другиот дел од трибината. Сепак тројца Албанци со шал на Хелсинки останаа на трибината во близина на прес-просторот.

Погледнете го видеото

Извор – Курир.РС

Related posts

Leave a Comment