Category : Анализа

Анализа

ДАРКО ТОДОРОВСКИ : ТРАНСАТЛАНТСКОТО ПАРТНЕРСТВО ЈА ОГРАНИЧУВА ФР ГЕРМАНИЈА

админ
Франко Маас, миистерот за надворешни работи на ФР Германија ги нарече германско-американските односи „комплицирани“ и, според потпретседателот на германскиот огранок на Фондацијата „Маршал“, Томас Клин-Брокхоф,...
Анализа

РОТШИЛД : ДОНАЛД ТРАМП СЕ ЗАКАНУВА ДА ГО УНИШТИ, НОВИОТ СВЕТСКИ ПОРЕДОК, ЗАСЕКОГАШ

админ
Не можеjќи да разберат , зошто претседателот Трамп е избран на функциjата, Ротшилдови го искористиjа мегафонот на своите глобалистички СМИ, за да обjават дека претседателот...
Анализа

Драган Стоиловски : Чистењето на троскотот е во полна фаза во САД и последиците се чувствуваат веќе во Украина, Италија,Проблемот во нашиот случај е што и двете политички парламентарни опоненти се во скутот на тој ист троскот што сега се корне од земја

админ
Конечната разврска меѓу суверенистичката и глобалистичка стратегија е во полн замав што последиците ќе ги чувствуваме наскоро и кај нас. Зависи само од политичката номенклатура...
Анализа

ЕКСКЛУЗИВНО: ПУТИН И РУСИЈА СЕ ИЗМАМЕНИ ОД РУСКИТЕ МЕДИУМИ И ПЕТТАТА КОЛОНА

админ
Конечно признание дека нешто е труло во државата Данска(во случајов Русија), доаѓа од порталот Логично, кој речиси до вчера ги бранеше ставовите на СЗО и...
Анализа Политика

РОН ПОЛ : Следно во Корона-Тиранијата, принудни вакцинации и „дигитални сертификати“

админ
Во мојата прва недела во Претставничкиот дом во 1976 година, мојот глас беше еден од двата гласови против законот за доделување средства за програмата за...
Анализа

Енормното влијание на Сорос фондациите врз европските институции : “ Кадија те тужи, кадија те суди”

админ
Невладините организации и судиите во Европскиот суд за човекови права -CEDH ( Извештај од февруари 2020) Енормното влијание на Сорос фондациите врз европските институции Европскиот...
Анализа

Демократите и Сорос се обидуваат да ја „развлечат“ кризата до ноември за да ја поткопаат кандидатурата за повторен избор на Трамп

админ
Богатите демократски донатори, вклучувајќи го и Џорџ Сорос, стојат со сите сили зад напорите на супер ПАЦ да го спречат Доналд Трамп да се бори...
Анализа

Александар Дугин : Контурите на Пост-Глобалниот Поредок и Неговата Неизбежност

админ
Контурите на Пост-Глобалниот Поредок и Неговата Неизбежност Политичкиот научник, стратег и идеолог, со Чеховски изглед, познат како идеолошки татко на Путин или “Мозок на Путин”, подржувач...