Category : Мистерии

Мистерии

ФАРАОНОТ АЛЕКСАНДАР: Гробницата KV 62 или Кражбата на телото од Македонскиот, дел петти

Админ
Дуплирање на историските личности   ,, Не треба да се привлекуваат нови суштини без особена неопходност ,,  Брич Окама     „ Отелотворување – Олицетворение на...
Мистерии

ФАРАОНОТ АЛЕКСАНДАР: Гробницата KV 62 или Кражбата на телото од Македонскиот, дел четврти

Админ
  Тим уметници од судска медицина  од САД , дигитализираа  лице на една од личностите упокоени во гробницата  KV62, користејќи ги томографските слики од неговиот...
Мистерии

ФАРАОНОТ АЛЕКСАНДАР: Гробницата KV 62 или Кражбата на телото од Македонскиот, дел трети

Админ
Со оваа глава завршуваат ,, случаjностите ,, кои ги сврзуваат Отелотволениот Амон ( Тутанкамон ) и Македонскиот Александар  според записит на древните автори и форензичките...
Мистерии

ФАРАОНОТ АЛЕКСАНДАР: Гробницата KV 62 или Кражбата на телото од Македонскиот

Админ
Во 323 година пред Христа умрел Александар Македонски .Причина за преуранетото напуштање на овоj свет била треската. Неговите генерали понесени од внатрешните пориви пред новите...
Мистерии

Застрашувачки предвидувања за 2022 година на Нострадамус: „Ни престои опасна година“

Админ
Апокалиптичната панорама што ја живееме во последно време можеби нема да заврши во 2022 година, туку сосема спротивно, овде собравме 5 застрашувачки предвидувања за 2022...
ЗанимливостиЗдравјеМедицинаМистерии

Во 1917 година, Рудолф Штајнер предвиде вакцина што ќе ја „изгони целата наклонетост кон духовноста од душите на луѓето“

Админ
Ако воопшто се чувствувавте како да сте во духовна војна, не сте сами. Многу од најголемите светски научници, филозофи и подвижници разбраа дека светот е...
Мистерии

БУДА И НЕГОВАТА ПОВРЗАНОСТ СО СЛОВЕНИТЕ

Админ
  Буда (Buddha) дословно значи “разбуден”  и единствениот сроден со сите Индо-Европски јазици е Славјанскиот збор “буден-будан”, и го носи потполно истото значење. Буда е истотака Словенско лично име,...
Мистерии

Дејвид Ајк: Тие прават сè за да го сокријат ова од вас, живееме во универзум на виртуелна реалност (ВИДЕО)

Админ
  Дејвид Ајке опфаќа мноштво теми во ова инспиративно видео, вклучувајќи кои сте вие, како работи реалноста и целта на заговорот. Едно од најголемите достигнувања...
Мистерии

Милош Линдро: Иносуштниот леб на Богомилите

Админ
Редок и значаен текст од Милош Линдро. „Иносуштниот леб“ на Богомилите во молитвата „Оче наш“ Иносуштниот Леб на Богомилите во Молитвата ОЧЕ НАШ извор: списание...
Мистерии

Од редовите на нацистите во ЦИА: Како американската разузнавачка служба ги криеше џелатите со децении

Админ
По Втората светска војна, не сите нацисти беа осудени за злосторства против човештвото. Некои живееја долго и мирно под друго име и променета биографија. Многумина...