Category : Наука

Здравје Наука

Научна револуција во медицината : Вирусологијата побиена во контролните експерименти на германскиот микробиолог Стефан Ланка!!

админ
  Ако сте вирусолог и сакате да докажете постоење на вирус и неговата причинско последична врска со болест , мора да ги поминете следните 3...
Наука

Како ведската филозофија влијаеше на идејата на Никола Тесла за „слободна енергија“

админ
Науката најдобро функционира кога е во хармонија со природата. Ако ги споиме овие две нешта, можеме да откриеме одлични технологии што можат да се појават...
Колумни Наука

Милена Николиќ Симоновска: Глобално затоплувањe – најголемата измама на современото време

админ
Глобалното затоплување е познат рефрен на современото време. Мантра која ја слушаме од сите страни поврзана со сите можни теми ; пари , индустрии ,...
Наука

„Марсовска Чума“: Донесувањето примероци од Црвената планета на Земјата може да предизвика страшна пандемија

админ
  Донесувањето примероци од Марс на Земјата претставува огромен ризик и може да предизвика пандемија на „Марсовска чума“, предупредува група научници собрани на Меѓународниот комитет...
Мистерии Наука

Руските научници докажаа дека нашата ДНК може да се репрограмира со нашите сопствени зборови

админ
Руските научници докажаа дека нашата ДНК може да се репрограмира само со нашите зборови и други надворешни фреквенции   ЧОВЕЧКАТА ДНК Е БИОЛОШКИ ИНТЕРНЕТ и...
Наука

Рекорден број учесници на онлајн олимпијадата по руски јазик организирана од државниот универзитет во Санкт Петербург

админ
9500 луѓе од 150 земји станаа учесници на онлајн олимпијадата на руски јазик како странски јазик што ја одржуваат државниот универзитет во Санкт Петербург и...
Наука

Руски научници создадоа нов колектор за декодирање на геномите на КОВИД-19 вирусот

админ
Научниците од Државниот универзитет во Санкт Петербург (СПбГУ) – ја продолжуваат научната битка со коронавирусот, развиваат нови алатки кои ќе помогнат да се разоружаат не...
Наука

Физичарот на СПБУ, Алексеј Кавокин, стана првиот руски научник кој е добитник на наградата ISCS 2020 Quantum Devices

админ
Професорот Алексеј Кавокин, раководител на лабораторијата за спин оптика на државниот универзитет во Санкт Петербург (СПбГУ), стана првиот руски научник што ја доби наградата Quantum...
Наука

Истражувачите откриле фосили на примати стари 7 милиони години кои оделе како луѓето

админ
Новите наоди кои укажуваат на постоење на примати од пред 7 милиони години, кои оделе како луѓето, ја натера целата научна заедница да расправа. Тоа е единствениот...
Наука

Три години затвор за научникот кој ги создаде првите генетски модифицирани бебиња

админ
Кинескиот научник Хе Гиангчиу, одговорен за првите генетски модифицирани бебиња, е осуден на три години затвор. Нешто повеќе од една година по објавувањето на тоа...
Наука

Петиција на студентите од „Св. Апостол Павле“: Ако не го повлечете предлог-законот, ќе тужиме во Европскиот суд за човекови права

админ
  Наместо да се посветиме на учење, творење и креирање проекти, ќе мораме да тужиме и да протестираме за да ги штитиме нашите права, велат...