Свет

Google аналитичари: Руски хакери се обиделе да упаднат во мрежите на НАТО

Millions of Chrome users quietly added to Google's FLoC pilot |  Malwarebytes Labs

Руски хакери неодамна се обиделе да ги пробијат безбедносните мрежи на НАТО и вооружените сили на одредени источноевропски земји, објави денеска Аналитичката група за закани na Гугл.

Во извештајот не се наведува кои биле целите на нападот, кој се опишува како обид за кражба на лозинки, податоци од мејлови или други комуникациски канали, но се наведува дека нападот бил инициран од руската група „Колдрајвер“ или „Калисто“. , објави Ројтерс.

„Ваквите напади беа извршени со помош на нови сметки на gmail и одеа на сметки кои не се на Google, па не се знае колку биле успешни“, се наведува во извештајот на тимот на Google.

Related posts

Leave a Comment