Свет

Pfizer признава дека работи на контролирана еволуција на вируси

Fact check: No evidence supports Trump's claim that COVID-19 vaccine result  was suppressed to sway election | Science | AAAS

 

Директорот на американската фармацевтска компанија Pfizer, Џордан Вокер, го призна фактот за работа на „контролирана еволуција“ на вирусите. Ова на 10 март го соопшти началникот на трупите за радијациона, хемиска и биолошка заштита на Вооружените сили на РФ Игор Кирилов.

Според Вокер, тоа е направено за да се зголеми ефикасноста на вакцините и како резултат на тоа да се добијат конкурентски предности на пазарот на лекови и да се зголеми профитот.

„Коментирајќи ги пристапите за создавање нови вакцини, Вокер рече: „Зошто самите не го менуваме вирусот за да можеме проактивно да развиваме нови вакцини?“, цитираше Кирилов.

Тој додаде дека американскиот Сенат дури се обидел да ги потврди овие изјави преку Министерството за здравство на САД.

Кирилов изрази и сомневања за развојот на вирусот ебола од страна на американските биолаборатории. Војската истакна дека африканска држава имала загриженост кога ги анализирала соевите од различни години .

Related posts

Leave a Comment