Македонија

БИЛ НИКОЛОВ : МИЦКОСКИ ПРИЗНА ДЕКА ДПмНЕ НЕМА ДА НАПРАВИ НИШТО ЗА ДА ЈА ОДБРАНИ МАКЕДОНИЈА !

БИЛ НИКОЛОВ : МИЦКОСКИ ПРИЗНА ДЕКА ДПмНЕ НЕМА ДА НАПРАВИ НИШТО ЗА ДА ЈА ОДБРАНИ МАКЕДОНИЈА !

Претседателот на Македонското Меѓународно Движење за човекови права на македонците од Канада и безкомпромисен борец за зачувување на македонскиот идентитет и интегритет,Бил Николов, во своето нанјново обраќање го прозва Христијан Мицкоски и неговата ДПмНЕ по повод најновата прес конференција на која лидерот на ДПмНЕ дефакто призна дека тој и сегашното раководство нема да побараат поништување на Преспанскиот Договор и ќе остават на некои следни генерации да го вратат името Македонија.

Мицко призна дека ДПНЕ  нема да направи НИШТО да ја брани Македонија , велејќи: „Ако не оваа генерација, тогаш следната ќе се занимава со проблемот за  името“ и „други прашања се поважни од тоа со името“. Не, Мицко, нормалните луѓе се грижат за своето име и идентитет. Марионетите на САД како тебе  „НЕ“, напиша Николов на својот Твитер налог.

Loading...

Related posts

Leave a Comment