Актуелно Здравје

(ВИДЕО) СЗО: ВИЕ ОДЛУЧУВАТЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРАТЕ! НИКОЈ НЕ ТРЕБА ДА ЈА ПРАВИ ТАА ОДЛУКА ЗА ВАС!

ВОДИТЕЛКАТА НА СИ-ЕН-ЕН БЕШЕ ВИДНО ИЗНЕНАДЕНА ОД СТАВОТ НА НАБАРО ОД СЗО

Господинот Дејвид Набаро, има долгогодишно работно искуство за Светската Здравствена Организација (СЗО) и од неодамна беше назначен (од страна на Генералниот директор на СЗО) за еден од шесте специјални пратеници кои имаа задача да одговорат на пандемијата со КОВИД-19.

Господин Набаро порачува:
„ВИЕ одлучувате што ќе правите во ВАШЕТО сопствено време, на ВАШ сопствен начин. Немојте да се чувствувате дека сте под притисок од било кого да прифатите вакцина која не ја сакате. Немојте да се чувствувате притиснати затоа што ВИЕ сте тие кои треба да одлучат дали сте спремни. НИКОЈ не треба да ја прави таа одлука за вас. “

„И јас разбирам дека тоа е ЛИЧНА ОДЛУКА дали некому ќе дозволите да ве вакцинира за да ве заштити од овој вирус. И тоа што сакам да им го порачам на луѓето е Ве молам разберете дека тоа е ВАША одлука и не се чувствувајте под притисок од никого. Ако ВИЕ не сакате тоа да го направите, тогаш немојте да го правите. За мене ова е важно бидејќи секој треба да чувствува дека МОЖЕ да го направи својот ИЗБОР кога ќе биде подготвен“

Погледнете го видеото

 

ИЗВОР: ОД НАС ЗА НАС

Related posts

Leave a Comment