Колумни

Виолета Петковска : Евроазиската унија како сигурен пат за развој на државите членки и нивни просперитет со економски раст и развој!

 

Србија во октомври влегува во унијата! А, ние се вртиме во затворениот круг на рекетарската банда која ја колабира државата во секој сегмент на нашето живеење! Завртени кон Еу и НАТО од кои сме само пинижувани, уценувани и игнорирани со години, наместо да се завртиме кон евриазиските стратешки партнери, ем почитувани, ем со раст на извозот и сигурни пласмани во производството! Од тука се отвара ВРАТАТА КОН СВЕТОТ и тука расне просперитетот и економијата. А не оној абдал шуте муртински трговец на луѓе и држава, тој неспособен бескичмењак и безмозочен егземплар кој се самопрогласи за макро на Македонија и се проституира со Еу за пари. Ги прелажа, нарочито младите да поверуваат во моќта на проституирањето и дека со такви пари се станува и среќен и моќен! Абдал будала со IQ 33, криминалец и рекетар, што знае друго, освен да биде криминалец и макро! На оние полуписмени северџани им го наполни мозокот со Еу ќе ве рани – НАТО ќе ве брани! ЕУ не сака да слушне за предавници и рекетари. А во НАТО освен глинени голуби за одстрел да служиме, друг ќар нема! Башка ќе плаќаме членство со илјадници евра, ќе гинеме за туѓи бели дворови, а ако одбиеме повик за воени дејствија како НАТО членка, за тоа ќе следи до 1.500 евра казна! Младино залудена, вие шарените и сите еднобојните, слушнавте.. Ќе гинете и ништо нема да добиете. Плата викате висока..А? Аха, ај добро, ако преживеете и ќе земете плата и ако се вратите без да ви фали нешто во умот или некој орган, рака или нога! Алоо, Мицко и тебе ти се стратешки Хан, Јункер, Могерини, Меркел и НАТО итн.. Си гаиш илузија ли дека тебе повеќе ќе те сакаат стратешкиве битанги.. А?! Ти си даскал демек, пумен и подобар ,, преспански,, ќе договориш.. А?! Ха,, ха,, кој хумор и сатира сте, море ,,Театарче лево ќоше,,.. Коленичари и увлекувачи на педерската багра која единствено сакаат Македонија да ја нема..!! Е, србите факмани, само гледајте вие душите продадени како Србија ќе расне и ќе стане ЏИН, зошто да не.. 99% бесцарински извоз на сите земјоделски производи, плус месо, автомобилски делови, шеќер и друго, со царина. А, вие ќе си ги фрлате трудот и маката по реките и по нивите, ама, ејј, Заев си го гласавте РЕКЕТАРОТ НАД РЕКЕТАРИТЕ! Ако, и не заслужувате повеќе од егземпларов три пати аболициран, ќе плачете кога ќе гледате како праските им патуваат откупени и си зимаат таму земјоделците сигурни пари за трудот, ако ви е, бее, ич не ве жалам! Заради вас северџаните ни остана по цел ден да се расправаме со Ката, шутот и Тредичи! Србија ќе галопира нагоре нескротено! Што ќе биде своеврстен бум…А,ние вратени во 19 век со рекетари и на Али разбојниците и ,, војводата,, Мицко кој прво си ги спасува хидро-бизнисите, го трола народот со драмење и пресови, па, на крај,ќе се праша дали ќе се бори и за Македонија, народ, договори и платформи. Мршш брее, неспособни коленичари не изедовте за сите овие 30 г… Со рекети и кражби од секаков вид.. Муртинецот нека ви збори за блештење, а вие верувајте.. Ќе видите што е блесок наскоро во Србија во Евроазиската унија!

 

Виолета Петковска

 

Related posts

Leave a Comment