Колумни

Виолета Петковска : Ми се гадите бре, вошки предавнички!

 

Ми се гадите бре, вошки предавнички, дете свое ќе продадат вакви крвождери. Не се ни контролира овој крвопиец во злобата, колкаво крволочно створење е и колку ја мрази нацијата и нашето постоење во историјата и историските ликови. И навистина ќе и треба на Македонија вистински лидер суверенист и патриот да ги лустрира овие гадови и да ја истреби оваа зла крв што тече и ја труе цела нација! Го слушам (на видео) во една дебатна емисија Зоран Иванов со Србов и не можам да верувам дека толку злоба и гнев излегува од него така, што, не го остава Србов збор да каже за вистината кој е Гоце, мафија предавничка. Е, ова ни се случува македонци, ова стихијно бришење на Македонците целосно од картата на светот и историјата! Ова бара наша будност, дали разбирате, не продаваат евтино домашни слуги на татарите, а нас мува не не лази! Дали си правиме себе си услуга што ја вртиме главата од местото кај што ни спремаат гилотиња?! Дали мислите дека оваа мака и наше маченичко измачување врз нас и државата само ќе помине?! Не поминува драги мои, не.. Дури и предолго трае ова наше траорно понижување и измачување, така што со нашиот молк не прави соучесници во нашето сопствено бришење и одземање на се она по што се идентификуваме како народ, затоа што на ништо не реагираме и бараме изговори дека некој друг треба да ја превземе одговорноста за ние сите да постоиме! А, одговорноста е на секој еден од нас 1.200.000 македонци, без изговор и било какво оправдување да го изразуваме револтот на улица со протест секогаш кога нешто ќе ни одземат и кога не понижуваат до бришење! Сега не сме значајни ни како регистарска табличка на возило, бидејки таму има опис за идентификација кај што се содржи име на град и шифриран број, а ние сме обележани само како коси црти (////)! Плус ќе бидеме нападнати од инвазија на мигранти, кај да е, ги подготвуваат фашистите документите и флаери со текстови за перење на мозоци на северџаните. А, ние и вртиме глава на вистината која не чека пред нас! Е, од тој пекол нема бегање, евентуално една торба и бегање надвор преку граница за спас, а овдека нашите имоти ќе бидат окупирани и одземени.. Не верувате, добро!!

Виолета Петковска

Related posts

Leave a Comment