Актуелно

Владата го разреши Јани Макрадули од директор на Пошта

Владата на денешната седница побарала од Надзорниот одбор на Пошта да го отповика Јани Макрадули од должноста претседател на Управниот одбор и генерален директор. Во краткото соопштение од Владата не се наведува ниту збор зошто била донесена ваква одлука.

За нов претседател на Управниот одбор и генерален директор, од Надзорниот одбор се бара да го избере Васко Стефанов, досегашен заменик-директор на Агенција за вработување.

Related posts

Leave a Comment