Свет

Врвен Израелски имунолог: Погрешното справување со пандемијата, го уништи еврејското општество во сите сегменти!

 

Професорот Ехуд Кимрон е раководител на Катедрата за микробиологија и имунологија на Универзитетот во Тел Авив и еден од водечките израелски имунолози.

Тој напиша силно емотивно писмо адресирано до израелското Министерство за здравство, кое добро ги сумира многу од неуспесите и катастрофите на политиките за пандемијата засновани на заклучување во последните две години и во кратка форма, ги сумираше најважните работи.

На крајот, вистината секогаш  се открива, а вистината за политиката на коронавирусот веќе сигурно почнува да излегува на виделина. Кога деструктивните концепти ќе пропаднат еден по еден, не останува ништо друго освен да им ја кажеме вистината в лице на ,,експертите” кои го водеа справувањето со пандемијата.

Со две години доцнење, конечно сфаќате дека респираторниот вирус не може да се победи и дека секој таков обид е осуден на неуспех. Не признавате, затоа што во последните две години не признавте речиси никаква грешка, но ретроспективно е јасно дека очајно сте потфрлиле во речиси сите ваши постапки, па дури и медиумите веќе тешко го покриваат вашиот срам. .

Одбивте да признаете дека инфекцијата доаѓа во бранови кои бледнеат сами по себе, и покрај долгогодишните набљудувања и научни сознанија. Инсистиравте секое опаѓање на бранот да го припишувате само на вашите постапки и така преку лажна пропаганда „ја победивте чумата“. И повторно го победивте, и повторно и повторно и повторно.

Одбивте да признаете дека масовното тестирање е неефективно, и покрај тоа што вашите сопствени планови за вонредни состојби експлицитно го наведуваат тоа („План за подготвеност на здравствениот систем за пандемичен грип, 2007“, стр. 26).

Одбивте да признаете дека закрепнувањето е позаштитно од вакцината, и покрај претходните сознанија и опсервации кои покажаа дека неоздравените вакцинирани лица имаат поголема веројатност да бидат заразени отколку оздравените. Одбивте да признаете дека вакцинираните се заразни и покрај набљудувањата. Врз основа на ова, се надевавте дека ќе постигнете имунитет на стадо со вакцинација – и не успеавте и во тоа.

Инсистиравте да го игнорирате фактот дека болеста е десетици пати поопасна за ризичните групи и постарите возрасни лица, отколку за младите луѓе кои не се во ризични групи, и покрај сознанијата што дојде од Кина уште во 2020 година.

Одбивте да ја усвоите „Декларацијата на Барингтон“, потпишана од повеќе од 60.000 научници и медицински професионалци, или други програми за здрав разум. Избравте да ги исмевате, клеветите, искривувате и дискредитирате. Наместо вистинските програми и луѓе, избравте професионалци на кои им недостасува соодветна обука за управување со пандемијата (физичари како главни владини советници, ветеринари, службеници за безбедност, медиумски персонал итн.).

Не  поставивте ефикасен систем за пријавување несакани ефекти од вакцините, а извештаите за несакани ефекти се дури и избришани од вашата страница на Фејсбук. Лекарите избегнуваат да ги поврзуваат несаканите ефекти со вакцината, за да не ги прогонувате како што правевте со некои нивни колеги. Игнориравте многу извештаи за промени во интензитетот на менструацијата и времето на менструалниот циклус. Сокривте податоци што овозможуваат објективно и правилно истражување (на пример, ги отстранивте податоците за патниците на аеродромот Бен Гурион). Наместо тоа, избравте да објавувате необјективни написи заедно со високи раководители на Pfizer за ефикасноста и безбедноста на вакцините.

Нанесовте неповратна штета на довербата во здравствениот систем.

Како и да е, од височините на вашата дрскост, исто така, го игнориравте фактот дека на крајот вистината ќе биде откриена. И почнува да се открива. Вистината е дека ја доведовте довербата на јавноста во вас на невидено ниско ниво и го нарушивте вашиот статус на извор на авторитет. Вистината е дека залудно изгоревте стотици милијарди податоци – за неефикасни тестови, за деструктивни заклучувања и за нарушување на рутината на животот во последните две години.

Го уништивте образованието на нашите деца и нивната иднина. Ги натеравте децата да се чувствуваат виновни, исплашени, да пушат, да пијат, да станат зависници,  да се караат меѓу себе, како што потврдуваат директорите на училиштата низ целата земја. Наштетивте на егзистенцијата, економијата, човековите права, менталното и физичкото здравје.

Наклеветивте колеги кои не ви се потчинија, го свртевте народот еден против друг, го поделивте општеството и го поларизиравте дискурсот. Ги обележивте, без никаква научна основа, луѓето кои избраа да не се вакцинираат како непријатели на јавноста и како ширачи на болести. Промовирате, на невиден начин, драконска политика на дискриминација, негирање на правата и слобода нс избор на луѓето, вклучително и децата, за нивниот медицински избор. Селекција на која и недостасува секакво епидемиолошко оправдување.

Кога ќе ги споредите деструктивните политики што ги спроведувате со здравите политики на некои други земји – можете јасно да видите дека уништувањето што го предизвикавте само додаде жртви надвор од ранливите категории на вирусот. Економијата што ја уништивте, невработените што ги предизвикавте и децата чие образование го уништивте – тие се вишок жртви само како резултат на вашите сопствени постапки.

Во моментов нема итна медицинска помош, таква состојба негувате веќе две години поради страста за моќ, буџети и контрола. Единствената итност сега е што сè уште поставувате политики и поседувате огромни буџети за пропаганда и психолошки инженеринг наместо да ги насочувате кон зајакнување на здравствениот систем.

Ова итно мора да престане!

Професор Ехуд Кимрон, Медицински факултет на Универзитетот во Тел Авив

Related posts

Leave a Comment