Свет

Германската Суверенистичка партија АФД: Не делат на две класи, вакцинирани и невакцинирани и со тоа директно не лишуваат од нашите основни права!

Можно е да е слика од текст кој вели „Finger weg von unseren Kindern! STOP Deutschland. Aber normal. Tino Chrupalla Bundessprecher AfD“

Станува се појасно што планираат владејачките партии за наесен: Заклучување за невакцинирани, здрави граѓани и индиректна или директна задолжителна вакцинација.

Претседателот на Бундестагот Шојбле вчера ги повика граѓаните да вршат социјален притисок врз невакцинираните луѓе „меѓу пријателите и познаниците“ за тие да „добијат грижа на совест“.

Денес тој ја присилува и притиска Постојаната комисија за вакцинација (СТИКО), да даде препорака за вакцинација за адолесценти на возраст од 12 години и повеќе.

Во минатото, СТИКО јасно стави до знаење дека нема да дозволи да биде под влијание на политичарите или фармацевтските лобисти во своите препораки. СТИКО, исто така, изјави дека нема да препорача вакцинација за деца и адолесценти кои не припаѓаат на ниту една ризична група, додека вакцината не е доволно тестирана. Претседателот на Бундестагот мора да ја почитува независноста на експертите!

Сите овие барања покажуваат: Всушност, ЦДУ сака задолжителна вакцинација. Но, бидејќи новиот Бундестаг ќе биде избран за неколку недели, таа не може отворено да го признае ова.

Затоа политичарите на ЦДУ функционираат како во средниот век со општествени пранги.

Може да биде поинаку по општите избори, тогаш законскиот услов за вакцинација може одеднаш да се најде на дневен ред .

Винфрид Кречман, зелениот премиер на Баден-Виртемберг, повеќе не сака да ја исклучи задолжителната вакцинација! Ова не е начин на постапување со одговорни граѓани. Позицијата на алтернативата за Германија е: секој треба сам да одлучи дали сака да се вакцинира или не!

По заклучувањата за секого, заклучувањето за невакцинираните треба да дојде на есен. Шефот на кабинетот на канцеларката, Хелге Браун најави: „Вакцинираните луѓе дефинитивно ќе имаат поголема слобода отколку оние кои не се вакцинирани.“

Пратеникот од СПД, Карл Лаутербах, повикува „пристапот до просториите каде што многу луѓе се собираат да биде ограничен само за оние што оздравеле и кои се вакцинирани “. И баварскиот премиер Маркус Седер дури повикува на„ ексклузивни права “за вакцинираните и закрепнатите. На овој начин, овие политичари го делат нашето општество и ја трансформираат нашата демократија во двокласно општество, каде што државата ги лишува граѓаните од основните права и им ги дава овие права на другите граѓани како привилегии. Нема повеќе заклучувања за здрави граѓани – вратете се во нормала!

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!