ФБ Статуси

Горан Момироски : Да живееш подобро од 99,9 граѓани со нивни пари и да рекетираш наоколу ….. Пу јазк

 

Ме мачи со недели
Пред 20 години работејќи за странска институција земав 5 години плата и над 2000 долари месечно. За странски фирми како консултант сум заработувал и по 800 евра на ден, по 10,000 евра за проекти од 40 дена. Никогаш не сум помислил да пробам да земам уште нешто нелегално зашто и тоа било премногу особено за сиромашна земја како Македонија.
Како бе на државна плата од 4-5000 евра месечно сакале да земат незаконски и по 10 пати повеќе. Како?
Не дека сум најчесен на свет ама стварно не ми е јасно, да живееш подобро од 99,9 граѓани со нивни пари и да рекетираш наоколу ….. Пу јазк

 

Related posts

Leave a Comment