Историја

ГРЦИ И РИМЈАНИ – АНТИЧКИ МИГРАНТИ И НОСИТЕЛИ НА ПЕДОФИЛИЈАТА И СОДОМИЈАТА ВО ЕВРОПА

Сите ние денеска знаеме свесно или пак несвесно дека е огромен процентот на хомосексуалци во Грција, Италија или Шпанија и секако Латинска Америка, односно дека оваа појава е силно изразена низ целиот овој т.н. Медитерански басен, но според статистиката имаме исто така огромен процент и во Израел и арапскиот свет и покрај фактот што кај арапите е екстремно ригорозно и забрането. Хомосексуалнаоста (Педерастијата, и останата декаденција) во Европа е стигната генрално од јужната хемисфера. Бидејќи овој Грчки-Римски свет и според хаплогрупата и според историските податоци има своја семито-хамитска основа. Meѓутоа најголемата деградираност е што помеѓу оваа миграција, меѓу другото протната е и сектата која го негувала култот на смртта. Значи во таа прилика не би го изоставил ниту јудејскиот свет од Вавилон, кој всушност е само една верска секта (а не посебен народ), кој во генетска смисла апсолутно кореспондира со истата оваа пустинска генеза.

Ѓорѓија Пулевски, 1892 г.: „Ама Грци народно име немајет, токо сами меѓу них си се вељет Урум (Римјани), ама по историја Грцине ги познаваме за Еѓупци (Јегиптјани), а не за Јевропејци“.

82952542_10217920308372900_7726052231656505344_n

Мене стварно не ми е јасно како така наречените Антички Грци имале толку голема култура, на толку високо ниво, цивилизција со уникатен уметнички стил, архитектура, агрокултура, поезија, уметност, врвен моден дизајн, металургија, музика, обредни култови, спорт, филозофија итн итн…..не ми е јасно како од среден век па се до денеска освен гиро, тиропита и ѕаѕики не измислија практично ништо, додека пак примитивните Варвари, дивљаци без писмо, простаци без цивилизација и култура, пљачкароши што го препливувале Дунав со бамбусови цевки, први го решија проблемот со струјата и први заминаа во Вселената. Огромен триумф на полето на  филм, балет, театар, наука, сликарство, физика, хемија, медицина…..Тесла, Пупин, Пушкин, Достоевски, Ломоносов, Менделеев, Умов, Толстој, Чехов, Лермонтов, Гогољ, Јесенин, Горки…хм?

Како така наеднаш примитивните Варвари од зад Карпатите почнале да еволуираат со брзината на светлината. Ете еве ви оставам една длабока тема за контермплација и размислување.

Но да се вратиме сега на нашата тема….

Грците и Римјаните точно е дека се антички народи, но всушност тие се антички мигранти. Секако ова е точно, освен ако целата приказна со антиката е само една голема фарса, но и да е така тогаш тие се присутни тука од среден век. Како и да е, со нив почнува ерата на т.н. Латино Европа и за нивна среќа а наша несреќа успеале да ги имаат денеска најубавите медитерански крајбрежја. Домородците постанале мигранти во сопствената земја. Внимавајте, ова не важи ова само за териториите кои им припаѓаат на денешна Турција и Грција, ова правило важи за територијата на денешна Италија и денешна Шпанија каде што живееле домородните Етруци (Расените, Рашаните) на Апенинскиот полуостров или пак Галите, Венетите, Бригите и други од Иберскиот полуостров (Шпанија и Португалија) кои се всушност дојдени од територијата на денешна Турција.

Најпрво таму на Сицилија и на Крит дошле генерално мажи, остатоци од војските од југот. Значи на почетокот овие мигранти биле изолирани како во гето, па локалните домородци се смилувале и со тек на времето полека но сигурно се инфилтрирале во општеството на гостољубивите Прото-Словени, иако биле познати по префинетите грчко-римски хомосексуални склоности, сепак неможеле да ја продужат сортата без жени, па започнале и да киднапираат домородки и да ги чуваат како робинки за расплод…слика која за момент потсетува на современите настани во Европа.Оваа фаза траела со векови, но исто така воделе и многу војни со домородните Етрурци-Рашани или Тракијци или уште подобро кажано, како што вели Херодот, локалните Пелазги, па почнале да освајаат комад по комад се дур не ја превзеле контролата на земјата и се измешале со аристократските фамилии. Со нив започнува и ерата на робовладетелското општество и постојано и постојано од поробената војска преку една генерација создавале и своја војска слично како со јаничарите и така се повеќе и повеќе јакнеле и на воен план.

Помеѓу овој антички миграциски бран, меѓу останатите дојденци биле инфилтирани и оние опасни темни секти што во своја потајност ги гаеле законите на Вавилонскиот Талмуд, кои всушност се класична јудео-сатанска доктрина. Од нив е постаната подоцна перверзната и настрана Клаудио-Јулијанската династија која е практично претечата на болните папски фамили. Другата струја од овие социјални паразити и црномагијски секташи, најверојатно е дојдена преку Хазарија, односно тие се инфлитриале во Хазарскиот Каганат со ограбеното богатство од Персија. Но ова деталното ќе биде објаснето во следната статија, со која ќе дадам прилично јасна слика околу тоа кои се всушност Хазарите.

Исто така, ние денеска многу добро знаеме дека светска елита што оперира во преднина или позадина со најсилните и најмоќни капиталистички и екс-колонизаторски кралства/држави кои практично се наследниците на Римската Империја е тесно поврзана и со многу абнормални, дегенерични и гадни особини, кои на многумина им се веќе добро познати. Не можеме никако да го заобиколиме ниту Ватикан, еден од главните светски “духовни” епицентри кој е практично симбол за содомија и секаков разврат, особено познат по хомосексуалноста и педофилијата и секако сатанизмот.

pope-benedict-devil-sign

13781713_1730883493866687_4014471007941067348_n

Исто така, кога се формирале паразитските држави, старите рудници на нашите древни култури од  Винча  па се до Триполи во Украина ги експлоатирале и станувале силен канцероген елемент во општеството….

Милош С. Млојевиќ пишува подетално како древните Грци и Римјани водат корен од Асирските хорди како и од остатоците на воените трупи во Италија на Рамзес и Сезострис II, кои пак се измешале со домородните Пелазги (Илиро-Тракијци) познати и во Италија како пред-римскиот народ – Расени односно Рашани / Раци.

Srpski_tabornik_kapetan_Milos_S._Milojevic_(1840-1897).jpg

Српскиот историчар Милош Милоевиќ (1840-1897)

Инаку Милош С. Милојавиќ од српското САНУ е фрлен и заборавен и долги години се ќути за него со причина. Исто така српската историографија лаже дека овој човек не завршил студии во Русија, иако документите од Москва говорат спротивно. Исто така овој човек е познат по пронаоѓањето на еден злато вреден артефакт, а тоа е оригиналот на Дечанскиот Хрисовуљ од 1330 година според кого е пронајден подоцна и гробот на Цар Душан. Најпрво да кажам дека цели томови со книги пишани од Милош мистериозно и без трага ги снемува после Пвата Светска војна од зградата на првостепнеиот суд во Белгард. Станува збор за врвен интелектуалец и авангарден човек што зборувал дури 15 јазици. Познавачите на неговиот труд говорат за дури 17 сандуци со драгоцен материјал, документи, писма и останато што ги снемало за еден ден. Еден од тие сандуци случајно е пронајден подоцна како повратен плен од Австро-Унгарија, но САНУ сеуште ништо конкретно нема кажано за деталите и содржината и повторно гледаме дека се преќутува.

Untitled.jpg

Во книгата на Милош С. Милопјевиќ “Одломци” од 19 век , односно 1872 година упатува порака до учените луѓе од Белград кои се забулда:

ЗА ПЕДЕРАСТИЈАТА И ДРУГИТЕ РАЗВРАТНОСТИ КАЈ СТАРИТЕ ГРЦИ И РИМЈАНИ И КАДЕ ТОА ГИ ОДВЕЛО!?

“Ние сакаме и оваа страна на овие два народа да ја представиме колку што допуштаат образот и чесноста, како и чистите и некварни души и срца на нашиот, најчесен и најдобар народ, на оваа божја земја. Ова особено го чиниме поради нашите т.н. школи и т.н. официјално учени луѓе, кои толку се зафатени со ”Елинството” и ”Римството”, што дури сакаат што повеќе да се претворат во нивна прашина, отколку да бидат Срби (Словени, Македонци). Ова особено важи за оние, кои се грчат, бугарат, цинцарат итн, нека знаат каде, кога и со кгој одат. Ние уште од сега предвидуваме дека бог знае што ќе изнесат против нас што ова го представуваме; но од тоа не се плашиме, имено затоа што сето ова го преведуваме од други книги, кои се речиси непечатени, а ги изнесуваме први на светот. За овие работи веќе целиот изобразен свет знае, па би било греота да и ние глупаците не ги знаеме, а на нас и највеќе се однесува, бидејќки целиот тој свет да речеме така е “иза божијих леђа овим народима” , а ние секогаш сме биле и сега сме пред лицето нивно во вечен допир. Ние сме рекле:  дека се што кажуваме за Грците се однесува и на нивните еднородни браќа Римјанитe…..

Од досега наведеното јасно се гледа нивото на нивната моралност, а ќе се водам повторно и од делата на споменатиот Чертков (врвен руски научник, археолог и историчар) — стр. 36. во примед: – се гледа уште подобро:

А._Д._Чертков

Александар Дмитриевич Чертков (19 јуни (30 јуни) 1789, Воронеж – 10 ноември (22), 1858, Москва)

“Грците – пишува отворено Ксенофонт – пред се се грижеа да ги заробат најубавите млади деца”. Продажбата на најубавите машки деца била најзначајна трговија на развратните Елини. Развратот им бил толку голем, што овие заразените биле најзначајните и најучените сите без некакви разлики на нивните мажи. Овие стоеле во содомијата со своите воспитувачи, кои да кажеме предавале стара филозофија. Кај грчките населеници на Крит било со што е можно повеќе закони пропишано: како младенците ќе ги бираат за себе своите љубовници, како обредот на ова ѕверство ќе се привршува, какви дарови ќе им даваат за ваквата среќа и ваквата поштеност и што повеќе жртви за тоа ќе им принесуваат на развратните грчки богови. Развратот и гадната поквареност на Елинскиот народ била таква: што овие младенци биле почитувани и уважувани во сите грчки држави. На овие секаде им се давале првите места на јавните собири и договори, тие носеле посебна хаљина со која се одликувале, која не ја ваделе дури и во постарите години. Тие преку сето тоа се нарекувале и како Κλγινοι” — однсно како многу познати. Нивните познати дами како Фрина, Елефантина, Котити, Мелити, Филена, и т.д. биле шаблон за све добро – односно разват по грчкиот обичај. Од двата пола се створила дружина наречена Котито, кои по примерот на поклониците и поклоничките на божицата Церера правеле секакви гадости, кои не смеат и не можат да се опишат, а ги опишал поетот Евнолиј во своето дело под името ”Raptes”.  Во Рим повторно сестрите на така да ги наречеме Гркињи, се славеле : Лизиска, Клеопатра, Агрипина, Валерија, Нехтимена, Цезонија,Тарција, Вестила, Картила и останатите. И двата овие народи или подобро кажано остатоци од еѓипјаните  ја задржале и религијата египетската, во која вечно се насладувале боговите со сите неволји. Развратите и гадостите на овие два народа ги надминале и развратите на самите Асирци и нивните прататковци Еѓипјаните нивните татковци итн. На вакавите, а особено на адумците подигани им се статуи, каде уште повеќе развратнот народ, или хордата египетска се соблазнувала, каде и најголемиот соблазник можел уште повеќе да се соблазнува. Особено се одликувала една статуа на адумецот и адумицата во Рим, која се до последно време се сочувала; а Плиниј во својите мемоари вели, дека овие особено се уважувале и скапо се продавале. Славните и великолепните, недостижните, според нашите научници Римјаните и Грците, кои толку многу се вознесуваат со својата сила, све што е римско или грчко, што припаѓа на све  на овие два народа, по името Рим е опеано од устата и јазикот на Хорациј.

”Alme Sol, curru nitido diem qui
Promia et celas, aliusque et idem,
Nasceris, possis nihil urbe Roma
Visere magis”

Односно:  Благодетно Сонце, ти кое светиш и ги стемнуваш деновите со своите коли, и каде секој пат се јавуваш повторно, но секогаш едно и исто, да даде бог никогаш да невидиш ништо поголемо и поубаво од Рим.

Тие  како што е наведно, самите народи дошле дотаму негледајќи ниту на наукот на Творецот, ниту на народите и биле опкружувани се со спротивните околности, со споритвните нарави и обичаи итн.

Skoptsy_man_and_woman.jpg

Тие не се срамеле да ползат и да се клањаат пред љубовниците на своите тирани, да им владеат Шкопци и Харемњаци, тие допуштале Калигула со имотите, жените, семејствата, со еден збор се и сешто што се нарекува нивно, како и со самите нив, наеднаш да ги прогласи дека не се нитшо друго освен имот негов и негови лични работи, тие стигнале и до таму што нивните сенатори и најзначани Матрони излегувале, за пари, на бини и тука ја представувале во вид на гладијатори својата неморална представа и блуд…..и истото за пари го изведувале со своите машки и женски деца, со кои на сцените возрасните стапувале во активни бракови, не гледајќи ниту на нееднаквоста на половите, а двата овие народи гледајќи на таквите скандали и таквите најгадни злочини и деморализација со особено задоволство, дошле дотаму, што најпознатите жени стапуваат во публичните домови за да го предложат секое спречно и попречно, што императорите ги заведувале во дворците на публичните домови, каде најзначјаните дами и младенци, биле давани на сите и секого, па дури и на робовите и гладијаторите сексуално да се задоволуаат. Ете до каде стигнале, а никогаш не биле подобри тие два народи, што во сред варошта и пазарите јавно ја предавале противприродноста и останатите гадости и неволства.

Art_grècia

Родителите ги продавале своите шкопени машки деца, за пари, да ги употребуваат полошо и погадно од секоја стока и живина. Затоа има толку многу изрод меѓу овие народи. Нашите Османлии одговараат и денеска во целосна смисла на сето искажано, само со тоа совршенство што и жените ги шкопат. Најпосле не наведувајќи на нашиот прекрасен и најпоштен јазик сите овие гадости и сите најужасни работи и секој презир на овие недостојни дела на овие народи, ќе ги наведеме тука на веќе признаетиот класичен, латински или на оној, јазик чија е тоа сопственост, жалејжи што исто така го немаме, под ракаата и на грчкииот или елинскиот, како и оние што припаѓаат кон нив, па нека фило-елините и фило-римјаните го проучат:

”Harum enim quidam јаm viri barbaram indentidem radebant et vellebantur: alii vero barbati citra pudorem vicissim re impudicabunt stupris intercutibus re flagitantes; regi vero duo vel tres circumducebantur, qui paterentur muliebria, et eandem operam navarent alios subagitantes. Quamobrem illos iure aliquis non amicos regis, sed amicas esse credidisset, nec milites; sed prostibula nuncupasset, ingenio quidem et natura rangvinarios, moribus autem virilia scorta et cet — Pheop: lib: IX ”

како и во во неговата книга 26. к:

”Philippum cum Thessalos intemperantes esse, ac lasciviae petulantisque vitae prospiceret, eorum conventus ac contubernia instituisse; iisque uti placeret modis omnibus fuisse conatum, cum illis saltasse, commissatum fuisse cuivis libidini se ac nequitiae tradidisse”.

Erastes_eromenos_Staatliche_Antikensammlungen_1468

Не само целиот народ од коренот па до врвот што бил заразен со Грците и Римјаните со т.н. грчка – педерастија – παιδεραστια; римското — paedicare педикаре; туку ова го славеле пред се нивните државни врховни сили и власти, научниците и со тоа покажале: дека тоа е нивната чиста и исклучителна народна работа и својство, а не само работа на покварен поединец, или сталеж. Така Марцелин кажува за Цезар, дека бил: ”omnium mulierum viгum, et omnium virorum mulier”  т.е. маж и жена на сите мажеви и жени. Вистина е дека се издавале декрети за најзначајните сталежи, да не се изложуваат на овие дејности како што сведочат овие зборови: — Ан: XI 85. —
”ne questum corpore facecet, cui avus aut patermarutus equus rommanus fuisset”: но баш ова и следното што го тврдат е уште полошо од горното: Мажот Неронов бил некој распуштен роб, а во исто време и негова жена”, како што сведочат и овие зборови на Тацит:

”aspexerinte matrem examinem Nero et formam corporis ejus
laudaverit sunt qui tradiderint, sunt qui abnuant” — XIV gl. 9.

и Дион Касиј:

‘Και αύτην τε πασαν ειδε, γυμνωρας και τα τραυματα αύτης
επεσκεψατο και τελος πολυ και του φονουανοσιωτερον επος
εφθεγςατο: ειπε γαρ οτι ουδε ηδειν οτι ουτω καλην μητερα εικου”

Édouard-Henri_Avril_(28).jpg

Ancient Greek sodomising a goat”, plate XVII from ‘De Figuris Veneris‘ by F.K. Forberg, illustrated by Édouard-Henri Avril.

На Херакле му бил љубовник Јолај, каде нему му помогал во една од задачите. Бил и неогов внук и помагач и љубавник. По овој пример од нив, младите парови се колнеле во името на Јолај. Подоцна  Јолај на Херакле му ја дал својата жена Мегара, која више не можел да ја поднесе бидејќи било преболно, а тоа било и симбол за Јолајевиот влез во зрела доба.

Плутарх во своето дело Eroticos говори дека Херакле имал толку много љубовници што не би можело да се наброи. Ево неколку Хераклеви љубовници:

  • Абдер (Ἄβδηρος)
  • Адмет (Ἄδμητος)
  • Елактас
  • Филоктет (Φιλοκτήτης)
  • Хилас (Ύλας)
  • Ифит (Ίφιτος)
  • Јолај (΄Ιόλαος)
  • Нестор (Νέστωρ)

Студентот  на Платон, Аристотел, зборувајќи за афеилни и болни состојби во 7-та книга на Никомахејска етика, исто така ги спомнва канибализамот, трихотоманијата и парорексијата, исто така споменува хомосексуалност:

„Овие се депоа (некои од лудило, како што е личност која ја жртвувала и јадела мајка си, или роб што јадел црн дроб на пријател) и, конечно, постојат [состојби] кои се болни или од [зли ] навики, како што е навика да се повлече за коса и гризење на ноктите, како и јаглен и земја. Додајте ги на ова љубовните задоволства со мажите “.

Сега да погледнеме што претставува „овластена педерастика“ во античка Грција. Еден од првите истражувачи во сексопатологијата – Крафт-Ебинг, наместо да ги користи конотации на зборот „содомија“, започнал да го користи зборот „педерастика“ како научен термин за внесување на пенисот во анусот.

Во исто време, на антички грчки јазик овој збор буквално значи „љубов на љубовта“: педос е дете, во смисла на момче (од 7 до 15 години), ерастисот е љубов. Овде треба да се забележи дека на грчки јазик има четири збора со различни значења – storge (στοργή), filia (φιλία), ерос (ἔρως) и агапе (ἀγάπη), кои сите се преведени на нашиот јазик како „љубов“. Тие значат ection љубов, самопожртвуваност, одговорност, пријателство, диспозиција и сл.

Хомосексуалноста во античка Грција била составен дел од секојдневниот живот и не предизвикувала многу коментари. Хомосексуалното однесување е запишано во многу песни, филозофски трактати и уметнички дела од античко време.

Педерастија (грчки παις, παιδ – грчки ἐραστήςje) е името за интимна врска помеѓу возрасна особа и момче (6-15 години) кои не се во сродство. Зборот потекнува од грчкииот јазик и значи љубов кон момчињата, а потекнува од грчкото. παῖς (pais) „дете, момче“ и грчко. ἐραστής (ерастија) „љбовник“.

b9y4ww79zuq21

Во европската историја најпознатата манифестација на педерастијата е онаа на грчката култура, која во 6 век стр. н. е. го достигна својот врв. Инаку Грчката педерастија е предмет на неколку филозофски дебати.

Хомосексуалната проституција постоела во сите свои форми и била легална. Обично сексуалните услуги ги обезбедувале странците и робовите, а некои млади луѓе со статус на слободни граѓани заработувале на овој начин. Имаше данок на проституција, што е дополнителен доказ дека владата го одобрила.

Машките хомосексуални пријателства најчесто се манифестирале преку педерастија. Помладиот партнер, љубениот (ероменос), бил помеѓу шест и осумнаесет години. Изворите наведуваат дека врската траела сè додека на младиот човек не започнало  да му расте брада, кога потоа престанува да биде привлечен за постариот човек. Љубовникот (ерастес) главно бил постар човек или млад човек, чие лице веќе било брадесто, и кој изразувал љубов кон помладите мажи.  Многу вазни се насликани со цртежи на кои се прикажани постари љубовници, претежно со брада, допирајќи ги гениталиите на младиот човек за да го иритираат и да го освојат. Понекогаш љубовникот ќе понудел убави, скапи и корисни подароци – дел од месо, диск, шише маслиново масло, цвеќиња, јаболка, венци или торба со пари. Честопати подарокот бил животно како петел и зајак. Грчките млади луѓе сакале борби со петлиња, и на крајот на краиштата, петелот бил симбол на машкост. Зајакот бил престиж заради скапото месо и се верувало дека месото од зајак ја стимулира волјата на човекот да пенетрира. Повеќето од животните што се поклонувале биле ловени. Поезијата од тоа време ги користела термините како бркање и бегања: љубовникот ја преземал улогата на ловец, а саканиот бил плен што се обидувал да избега. Повторно една телесно-анимална страст која била тотално абнормална за домородното населние – Пелазгите. Оваа особина не биле ниту во Хоморовата епоха присутна, туку многу подоцна.

SEDUCTION

Генерално, педерастијата била високо ценета во Атина. Нема закони со кои се забранувала, и веројатно било вообичаено мажените мажи да имаат машки партнери. Понекогаш овие млади луѓе биле и дел од семејството како рообви. Во педаралните односи, сексуалната желба и барањето задоволство биле клучни, така што промискуитетот бил вообичаен. Мажите кои имале многу партнери ја зголемувале на тој начин својата репутација.

Хомосексуалната проституција постоела во сите свои форми и била легална. Обично, сексуалните услуги ги обезбедувале странците и робови, а некои млади мажи со статус на слободни граѓани заработувале пари на овој начин. Имало данок на проституција, што е уште еден доказ дека тоа и владата го одобрувала.

Адам Волинец

адам

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!