Македонија

ДЕЛЕГАЦИЈА НА РОДИНА МАКЕДОНИЈА И ОДДАДЕ ПОЧИТ НА ДАРЈА ДУГИНА, ВО ЦРКВАТА “СВ. КЛИМЕНТ”

 

Можно е да е слика од 6 луѓе, луѓе што стојат и надвор

Политичката партија РОДИНА Македонија со особено жалење и згрозеност ја прими веста за безумниот чин на убиство на Дарја Александровна Дугина, позната како Дарја Платонова, новинарка , филозоф, активистка, инаку ќерка на познатиот руски филозоф и писател, Александар Дугин.
РОДИНА МАКЕДОНИЈА, по повод овој немил настан, изразува жалење и сочувствува со големата загуба, како на семејството Дугин, така и на целиот руски народ и држава.
Сакаме да изразиме надеж дека започнатото дело на Дарја Дугина ќе продолжи да се остварува, за што ние како Партија искажуваме поддршка и заинтересираност.
Истовремено, се надеваме дека руските органи ќе ги откријат како сторителите така и позадината на овој терористички чин.
Почивај во мир, Вечен спомен, Царство небесно… Дарја…
РОДИНА МАКЕДОНИЈА
Можно е да е слика од 5 луѓе, луѓе што стојат, оган и свеќа
Можно е да е слика од 4 луѓе и внатре

Related posts

Leave a Comment