Актуелно

Децата кои беа оставени во автомобил, сместени во згрижувачко семејство

 

Децата пронајдени оставени во автомобил во Ново Лисиче, се сместени во згрижувачко семејство, соопштуваат од Меѓуопштинскиот Центарот за социјални работи.Од Центарот велат дека е во интерес на децата да се згрижени безбедно и да ја добијат потребната нега.

Директорката на Меѓуопштинскиот центар за социјални работи Наташа Станоевиќ, за МИА изјави дека стручен тим ќе работи и со родителите на децата и тој ќе треба да ги оцени нивните родителски капацитети. Таа проценка, заедно со другите информации ќе бидат основа брз која ќе биде донесена евентуална одлука за одземање на родителско право.

Две деца синоќа околу 22 часот беа најдени оставени сами во автомобил на паркинг во скопската населба Ново Лисиче. Полицијата по реакција на граѓани ги извадила од возилото и тие биле однесени во Клиничкиот центар во Скопје.

Related posts

Leave a Comment