Технологија

Дмитриј Рогозин: Постои интелигентен вонземски живот

Roscosmos head warns U.S. sanctions may lead to ISS crashing down - CGTN

Шефот на руската вселенска агенција, Дмитриј Рогозин, изјави дека верува во постоење на вонземски живот кој би можел да биде поинтелигентен и технолошки понапреден од човештвото. Вонземјаните можеби ги проучуваат цивилизациите на Земјата додека остануваат незабележани, изјави тој за Росија 24 во саботата.

Илјадници фактори можеа да придонесат за појава на живот каде било во универзумот, рече Рогозин, додавајќи дека способноста на човештвото да го проучува просторот останува ограничена. „Ја знаеме теоријата на „Големата експлозија“, но што ако овој „Биг Бенг“ се случил само во одреден дел од универзумот што е видлив за нас? праша шефот на Роскосмос, додавајќи дека „можеби има други светови… како и безброј фактори кои би можеле да придонесат за појавата на живот, вклучително и интелигентен“.

Постои интелигентен вонземски живот - Роскосмос

Руската академија на науките спроведува студии и „собира факти“ поврзани со вонземски живот и особено НЛО, рече Рогозин, додавајќи дека, сепак, 99,9% од сите такви случаи разгледани од руски специјалисти се покажале како „атмосферски и други физички феномени“ кои немаат никаква врска со никакви вонземски интелигентни хипотези за живот.

„Сè уште претпоставуваме дека такви [вистински НЛО] видувања можеби се случиле“ , додаде тој. Рогозин, исто така, рече дека тој лично ги разгледал извештаите на советските тест-пилот ветерани кои пријавиле необјаснети феномени на кои биле сведоци при тестирањето на нови авиони за прв пат.

„Она за што зборуваме обично се случуваше за време на првите тест борби“ , рече шефот на Роскосмос, додавајќи дека претходно контактирал со американската вселенска агенција НАСА и добил слични информации.

Можеби сме предмет на некое надворешно набљудување… Нашите технологии и нашето разбирање на науката можеби не се доволни за да станеме свесни за тоа.

Можеби постојат животни форми кои напреднале на технолошко ниво што им овозможило да ја проучуваат човечката цивилизација и самата нашата планета исто како што прават луѓето со другите видови овде на Земјата, тврди Рогозин.

„Можеме да проучуваме бактерии, но исто така можеме да бидеме проучувани исто како бактериите“ , додаде тој.

Неговите коментари дојдоа во време на тековната јавна дискусија за НЛО во САД, каде што забележаните НЛОа се зголемија од 2017 година.

Во мај, Конгресот на САД ја одржа својата прва јавна расправа за UAP од 1970-тите. Оние кои сведочеа пред Комитетот за разузнавање на Претставничкиот дом за време на сослушувањето беа потсекретарот за одбрана за разузнавање и безбедност Роналд Мултри и заменик-директорот за поморско разузнавање Скот Бреј.

Официјалните лица презентираа неколку видеа кои ги прикажуваат оние што се сметаат за UAP, но не дадоа конкретни објаснувања за предметите што се гледаат на видеата. Тие, исто така, рекоа дека американската војска не се обидела да контактира со ниту еден од набљудуваните објекти, бидејќи не е јасно дали тие биле со екипаж или дури „во контролиран лет“. Ниту, пак, испуштија оружје насочено кон кој било од UAPs, потврди Бреј.

Related posts

Leave a Comment