Свет

Захарова: За да го одвлече вниманието од своите злосторства, Киев користи фалсификати за да го покаже наводниот жесток третман на цивилите од страна на руската војска.

Официјалната претставничка на МНР на Русија Марија Захарова во врска со настаните во Буча изјави дека украинската страна ги затскрива своите веќе евидентирани злосторства, со фалсификати.

За да го одвлече вниманието од своите злосторства, Киев користи фалсификати за да го покаже наводниот жесток третман врз цивилите од страна на руската војска. Минатата недела детално го анализиравме случајот во Буча. Наместо да се испратат форензичари во овој град, таму слета десантна единица од новинари и европски политичари. Не го поставија прашањето за соодветноста на она што го прават, не најдоа за сходно да направат ништо подобро од тоа да почнат да се сликаат, да даваат интервјуа во центарот на градот, каде што имаше криминална провокација на режимот од Киев, што тие самите го создадоа и вооружија. Се прашувам: дали е тоа границата на цинизмот или може да има повеќе „подвизи“ на „колективниот Запад“ во таа насока? […]

Вреди да се забележи дека телата кои цинично беа користени при конструктот во Буча не беа погребани, за да пет дена подоцна раководството на ЕУ – Урсула фон дер Лајен и Жозеп Борел – ја имаат можниста да се фотографираат во нивната позадина. Барем на позадината на црните вреќи. Ова е надвор од секаков дури и изведен трик. Мора да има некои граници. Ние сме луѓе. Живееме на иста планета. Нешто треба да „скокне“ во срцата на западните политичари. Не може сѐ да биде цинично изневерено.

Related posts

Leave a Comment