Историја

Зоран Курљан : Колку е темниот век ,,заслужен” за прекројување на македонската историја

Колку е темниот век ,,заслужен” за прекројување на македонската историја

Скриена историја на Македонија Гостување на ТВ Морис на колумнистот на Слободен Свет-Зоран Курљан во која тој говори за Бодричите, дел од војската на Александар Македонски, кои под притисок на римјаните се преселиле во областите околу јужниот Балтик и основале свое кнежевство.Бодричите или познати како Македонијани го основале првиот руски град Новгород, а подоцна во градот Киев ги удриле темелите на првата руска држава.

Погледнете го видеото и слушнете многу работи кои во нашата таканаречена официјална историја се  споменуваат многу малку или воопшто не се споменуваат

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!