ИнтервјуМакедонија

Интервју со Зоран Јованчев член на ИО на Родина на денот на Македонската револуционерна борба

Интервју со Зоран Јованчев член на ИО на Родина на денот на Македонската револуционерна борба.

Родина Македонија,како партија од народот за народот,синојќа беше дел од граѓаните кои излегоа на улиците на главниот град за да им оддадат почит на македонските револуционери кои ги положија своите животи во борба за остварување на вековниот идеал, независна самостојна македонска држава.Идеал кој денес е извалкан и поткопан од домашните предавници на власт кои за три години успеаа да срушат се за кое што со векови наназад македонците се бореа.За идеалите на Родина,за идните чекори кои ќе ги превземе за враќање на асномскиот принцип на државата,за потребата од семакедонско патриотско обединување во овие тешки времиња,говори Зоран Јованчев,член на ИО на истата партија.Погледнете го интервјуто :

 

 

Related posts

Leave a Comment